אדם אשר נפגע במסגרת ביצוע עבודתו, בנסיעתו לעבודה או חזרה לביתו מעבודתו, זכאי להגיש תביעת נכות מעבודה למוסד לביטוח לאומי- ענף נפגעי עבודה על מנת שיכירו בו כ'נפגע עבודה'.
יחד עם זאת, הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי אינה משימה פשוטה אשר כוללת בחובה מילוי טפסים רבים, צירוף מסמכים מתאימים, השלמת פרטים מול גורמי המוסד לביטוח לאומי כיוצב' ודחייתה על ידי פקיד המוסד עלולה להביא לפגיעה משמעותית בזכויותיו של הנפגע לקבל פיצוי לו הוא זכאי לפי חוק המוסד לביטוח לאומי.
לאחר קרות אירוע התאונה, לצורך מימוש זכויותיו צריך הנפגע להגיש את תביעתו למוסד לביטוח לאומי- ענף נפגעי עבודה בצירוף מסמכים מתאימים כגון תיעוד רפואי ומסמכים נוספים כאשר כל מקרה נבחן לגופו על ידי פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי.
את התביעה לדמי פגיעה ניתן להגיש עד 12 חודשים מיום הפגיעה בפועל.
הגשת התביעה לאחר המועד כאמור עלולה לגרום לשלילת הזכות לקבלת דמי פגיעה ואף להקטין את גובה גמלת הנכות שלה זכאי הנפגע כתוצאה מהתאונה כאמור.
לאחר קבלת התביעה במוסד, התביעה מועברת לטיפול פקיד התביעות אשר יכול:
חשוב לציין: סך דמי פגיעה שישולמו לנפגע בגין היעדרותו מעבודתו היו כנגד אישור המחלה שיוגשו על ידי העובד ולא יותר מ- 91 ימים.
בתום תקופת דמי הפגיעה, יהיה על הנפגע להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ותשלום גמלת נכות.
במסגרת הגשת התביעה על נפגע לפרט בין היתר, אופן יסודי מה התחלואה שממנה הוא סובל כתוצאה מפגיעותיו בתאונה כאמור.
יצוין כי, במידה והנפגע לא יגיש את תביעתו בתוך שנה ממועד ההכרה אזי תיפגע גובה גמלת הנכות שלה יהיה זכאי בעתיד.
לאחר הגשת התביעה כאמור יזומן הנפגע לוועדה רפואית במוסד לביטוח לאומי על מנת לקבוע את נכויותיו באופן זמני ו/או באופן צמית ובמקרים מתאימים להפנותו לבדיקות משלימות לצורך קביעת נכותו.
לאחר בדיקתו של הנפגע, תשלח החלטת הוועדה הרפואית בדבר דרגת הנכות שנותרה לנפגע כתוצאה מהתאונה.
במידה והנפגע רואה עצמו נפגע מהחלטתה של הוועדה הרפואית מדרג ראשון, עומדת לו הזכות להגיש ערר על החלטת הוועדה הרפואית שתידון בפני וועדה רפואית לעררים של המוסד לביטוח לאומי.
הוועדה הרפואית לעררים של המוסד לביטוח לאומי יכולה לבדוק את הנפגע ולקבל אחת משלושת ההחלטות הבאות:
חשוב לציין: ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים יהיה בשאלה משפטית בלבד לבית הדין האזורי לעבודה.
לאור האמור, הגשת תביעה הכרה בתאונת עבודה למוסד לביטוח לאומי הינו עניין מורכב אשר מצריך ייעוץ וליווי של עורך דין בעל ניסיון וידע רחב בתחום. עו"ד מיכאל ברנד בעל ניסיון רב וידע רחב בהגשת תביעות למוסד לביטוח לאומי וייצוג נפגעים בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי וכן בהגשה וניהול תביעות בבית הדין האזורי לעבודה.
**יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי והמידע המשפטי נתון מטבעו לשינוי ועדכון. העושה שימוש במידע כאמור, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.