תאונות דרכים

עורך דין לענייני תאונות דרכים

עורך דין מיכאל ברנד מייצג נפגעי תאונות דרכים מול חברות הביטוח אשר מבטחות את הרכב שבו נהג הנפגע בזמן התאונה או נסע בו או מייצגות את הנהג הפוגע. יצוין כי, ייצוג וליווי נדרש כבר לאחר התאונה ולאורך כל ההליך היות ומעורבות עורך הדין בראשיתו של ההליך תאפשר לנפגע קבלת ייעוץ והנחיות להתנהלות מסודרת ונכונה.

מטרת העל של עורך דין מיכאל ברנד הינה מיצוי מלוא הזכויות של הנפגע וקבלת פיצוי כספי מקסימלי עבורו בגין נזקיו הגופניים והנפשיים.

תאונות דרכים- הגדרה:

מהי תאונת דרכים?

תאונת דרכים מוגדרת בסעיף 1 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל”ה-1975 (להלן: “החוק” ו/או “חוק הפלת”ד“): “מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי לצרכי תחבורה.”

יחד עם זאת, הגדרות נוספות בסעיף 1 לחוק, בין היתר, של התיבה “שימוש” ו-“רכב מנועי” מביאות להבחנות דקות ומכניסות להגדרה “תאונת דרכים” גם אירועים רחוקים מאוד מתאונת דרכים כפי שהיא נתפסת על ידי האדם הפשוט. המשמעות היא שתאונת דרכים אינה רק אירוע תאונה ‘קלאסי’ של פגיעה בהולך רגל או התנגשות בין כלי רכב במהלך נסיעתם.

כלומר, אירוע יוגדר כתאונת דרכים במגוון של מקרים, לרבות כניסה לרכב ויציאה ממנו, התלקחות הרכב, פגיעה ממטען שנפל מרכב או פגיעה עקב התנתקות של חלק מרכב, תיקון תקר בדרך ועוד. במקרים מסוימים, יוכר אדם כנפגע בתאונת דרכים כאשר הוא עצמו לא נפגע פיזית, אך לקה בזעזוע אשר הותיר בו טראומה נפשית או שהוא היה עד לאירוע תאונה שבו נפגע קרוב משפחתו או חלילה נפטר מאירוע התאונה.

מי זכאי לפיצוי?

בהתאם לחוק הפלת”ד אין צורך בבחינת אשם ולכן אחריותה של חברת הביטוח אשר מבטחת את הרכב בביטוח חובה הינה אחריות מוחלטת. המשמעות היא כי כל נפגע בתאונות דרכים, זכאי לפיצוי ללא בחינת שאלת האחריות/ האשם בתאונה.

מה קורה במקרה שבו אין ביטוח חובה לנוהג הרכב?

בהתאם לחוק הפלת”ד, במידה ונוהג הרכב לא החזיק ביטוח חובה ברשותו בזמן אירוע התאונה- במקרים מסוימים הוא יהיה זכאי לפיצוי לפי החוק. בנוסף, ככל שבאירוע התאונה שבו לא היה ביטוח חובה נפגעו נוסעים ברכב ו/או הולכי רגל, הרי שהם זכאים לקבל פיצוי מ’קרנית’- קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

עורך דין מומחה לתאונות דרכים

לצורך קבלת פיצוי בגין נזקיו, נדרש הנפגע להגיש את תביעתו לחברת הביטוח המבטחת את הרכב שבו נהג או נסע או שממנו הוא נפגע במועד התאונה.

מה חשוב לדעת לפני הגשת התביעה?

חשוב לדעת כי ליווי וייצוג של עורך דין מומחה לתאונות דרכים מרגע הפגיעה בתאונה יסייע משמעותית לנפגע להתנהל נכון על מנת להגדיל את הסיכויים לקבלת פיצוי מקסימלי בגין נזקיו כתוצאה מהתאונה.

להלן הצעדים הראשונים שחשוב לעשות לאחר פגיעה בתאונת דרכים:

  • פניה לטיפול רפואי ראשוני- יש חשיבות רבה למועד שבו הנפגע פונה לראשונה לקבלת טיפול רפואי לאחר אירוע תאונת הדרכים. כמו כן, ישנה חשיבות רבה לתוכן הודעתו של הנפגע לצוות הרפואי הראשון שיטפל בו לאחר התאונה.
  • פנייה להגשת תלונה במשטרה- במידה ולמקום התאונה לא הגיעה ניידת משטרה ולא נגבו עדויות, על הנפגע לפנות למשטרת ישראל לצורך הגשת תלונה בדבר פגיעה בתאונת דרכים.
  • טיפול רפואי רציף- לאחר התאונה, ישנה חשיבות רבה לבצע טיפולים רפואיים באופן רציף ולהתלונן בפני הצוות הרפואי על כלל הפגיעות שנגרמו ו/או החלו להופיע לאחר התאונה אפילו הקלות שבהן ובכך למנוע פגיעה במימוש זכויות של הנפגע בעתיד.

חשוב לציין, כי לעיתים הפגיעות הגופניות אינן מופיעות ישר לאחר אירוע התאונה ובמהלך הזמן יכולה להיות החמרה במצבו של הנפגע. כדי שניתן יהיה ליחס החמרה זו למצבו של הנפגע יש לדווח סמוך ככל הניתן לאירוע התאונה על הפגיעות שנגרמו לנפגע.

  • גביית עדות לגבי האירוע התאונה- במידה ובמועד אירוע התאונה היו אנשים שראו את האירוע תאונה, רצוי מאוד לשמור את פרטי ההתקשרות איתם על מנת שעורך הדין יוכל לגבות את עדותם לצורך ניהול התביעה.
  • שמירת קבלות ותיעוד הוצאות- ישנה חשיבות רבה לשמור קבלות עבור הוצאות רפואיות כגון תרופות, טיפולים רפואיים ונסיעות אליהם, קבלות עבור רכישת אביזרי עזר וקבלות עבור העסקת מטפל לצורך עזרה בבית.    

תאונת דרכים בדרך לעבודה

ואם התאונה אירעה בזמן הנסיעה לעבודה או חזרה ממנה הביתה?

ככל שמדובר בתאונה שאירעה בזמן הנסיעה לעבודה או חזרה ממנה, הרי שמדובר בתאונת דרכים במסגרת העבודה ולכן תאונת הדרכים תחשב גם כתאונת עבודה ויהיה על הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי לצורך מימוש זכויותיו במקביל לפנייה לחברת הביטוח המבטחת את הרכב שבו נהג ו/או נסע הנפגע.

בהתאם לחוק המוסד לביטוח לאומי תשנ"ה-1995, כאשר אדם נפגע בתאונת עבודה כהגדרתה בחוק, עליו לפנות בתביעת הכרה כנפגע עבודה לביטוח לאומי ענף נפגעי עבודה לצורך מימוש זכויותיו לרבות קבלת החזרי הוצאותיו שנגרמו כתוצאה מתאונת העבודה. בנוסף, על מנת למצות את מלוא זכויותיו על פי דין, יהיה על הנפגע להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולעמוד בפני וועדות רפואיות לצורך קביעת נכויותיו בעקבות אירוע התאונה כאמור.

לאחר מכן, יוכל הנפגע להגיש את תביעתו לבית המשפט כנגד חברת הביטוח אשר מבטחת את הרכב בביטוח חובה שבו הוא נהג או נסע או שממנו נפגע במועד התאונה.

עורך דין לענייני תאונות דרכים- יעיל וממוקד

הגשת תביעה כנגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב בביטוח חובה לצורך קבלת פיצוי הולם הינה הליך מורכב ומסובך אשר כרוך בתכנון נכון ומסודר של כל שלבי ההתנהלות של הנפגע במסגרת הליך התביעה. בנוסף, לעיתים קרובות נדרש הנפגע להתנהל מול מספר גופים שונים במקביל (בית משפט, ביטוח לאומי, חברת ביטוח, קופת חולים וכו') על מנת למצות את זכויותיו כדין.

בעקבות כך ובצדק, לעיתים קרובות חש הנפגע חסר אונים בהתנהלות מול הגופים כאמור אשר התנהלותם כרוכה בבירוקרטיה מסועפת ומתן מידע חלקי אודות זכויותיו. לפיכך, נדרש ליווי וייצוג יעיל וממוקד של עורך דין לענייני תאונות דרכים אשר מומחה, בעל ניסיון וידע רחב בתחום, דבר אשר יקל משמעותית וינחה את הנפגע ובני משפחתו כיצד להתנהל באופן מסודר ונכון מול כלל הגופים והגורמים שעליו לפנות אליהם על מנת למצות את זכויותיו לצורך הגדלת הסיכויים לקבלת פיצוי מקסימלי בגין נזקיו.  

עו”ד מיכאל ברנד מומחה, בעל ניסיון רב וידע רחב בייצוג נפגעים בתאונות דרכים אשר נלחם עבור הנפגע ללא פשרות עד למיצוי מלוא זכויותיו לצורך קבלת פיצוי הולם בגין נזקיו.

**יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי והמידע המשפטי נתון מטבעו לשינוי ועדכון. העושה שימוש במידע כאמור, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.

לפגישת ייעוץ חינם התקשרו 054-5929568או השאירו פרטים:

    שלח הודעה
    איך אוכל לעזור?
    היי,
    כאן עו"ד מיכאל ברנד
    איך אוכל לעזור?
    דילוג לתוכן